donderdag, februari 08, 2007

Milbun is geweldig!

Sommige Europeanen denken dat de stad Melbourne heet maar echte Ozzies weten dat het Milbun is. Spreek een keer Melbouuurrne uit en ze weten waar je niet vandaan komt!

Affijn, terug uit Perth, begeven we ons weer naar onze inmiddels vertrouwde camping in Healesville, waar de druppel trouw op ons wacht. Na die nachtvlucht hebben we een ochtend dutje nodig, maar de volgende dag zijn we helemaal klaar voor Milbun. Een superdeluxe camping op een half uurtje bussen van het centrum. De stad heeft alles wat we de eerste keer (in 2001) al prettig vonden. Oude gebouwen en kerkjes naast nieuwe wolkenkrabbers, winkels, uitgaan en kantoren allemaal door elkaar, hetgeen het een orginele en bijzondere stad maakt. St Kilda, een wijk aan de kust, is nog steeds erg gezellig voor een zondag middag borrel en het winkel centrum lijkt oneindig. Kortom, we vinden Milbun wel leuk!

Een uur oostelijk buiten de stad (Healesville) is het prachtig bergachtig terwijl de stad zelf aan de kust ligt. Leuke combi. Nog iets verder oostelijk schijn je zelfs te kunnen skieen.

Bovendien is in Melbourne (hoofdzakelijk aan de oostzijde) het centrum van de auto industrie.

Onze beslissing staat nu wel vast: we gaan ons in deze omgeving nestelen.