zondag, januari 28, 2007

Groot en klein

Maar goed dat we een lijnvogel genomen hebben want het is een binnenlandse vlucht van 4 uur – van Melbourne naar Perth. Voordat we de stad gaan verkennen besluiten we eerst naar het zuiden af te reizen.

De kust zelf is wel mooi maar het barst er van de industrie en nieuwe kustplaatsjes worden uit de grond gestampt. Deze nieuwe huizen staan overigens op voor Australische begrippen heel kleine kavels. Maakt deze kust nu niet bepaald aantrekkelijk.

Pas heel veel verder zuid (500km) is er een heel mooi bos / berg gebied met enorm hoge bomen (60m). Daar komt ineens weer de Australische rust en ruimte je tegemoet.
De grootste boom van allemaal (de ‘giant tingle tree’) is zo groot dat er vroeger foto’s van gemaakt werden met je auto erin geparkeerd. Door al dit gedoe is de arme jongen afgebroken maar je kunt hem nog steeds zien.
Om te voorkomen dat de wortels van deze giganten vertrapt worden is er een ‘tree top walk’ gemaakt, een indrukwekkende wandelweg door de toppen van de bomen (tot 40m hoog).

Het zuiden van W.A. (Western Australia) blijkt 's nachts wat frisser dan we gewend zijn. Misschien hadden we dit kunnen weten toen we een zak hout voor een kampvuur meekregen bij inchecken op de (meest geweldige overigens) camping…Na een slapeloze nacht toch maar slaapzakken gekocht voor ons tijdelijk nieuwe 'huis'.

Affijn, na dit mooie toeristische uitstapje, weer op naar Perth.