maandag, december 18, 2006

Koers Noord

Helemaal klaar voor vertrek uit Brisbane blijkt ’s nachts een poging tot inbraak gedaan te zijn in de (politie!) auto. Kost bijna een dag uitzoeken en regelen maar we zijn dan uiteindelijk eind van de middag op weg om op te halen: ……. ‘de druppel’.

Natuurlijk is hiermee de politie auto acuut omgedoopt tot ‘tranentrekker’. Op naar Caloundra, wat we nog net voor donker bereiken. Volgende dag op huizen/land jacht. Meteen op sleeptouw genomen door een makelaar die achteraf blijkt ‘roobottom’ te heten. Overigens de eerste kangarookont die we tegen gekomen zijn. Affijn, 2 uur ‘scenic drive’ langs alles wat te koop is. Geweldig! Fantastische stukjes bergland maken ons enthousiast voor deze omgeving…

Maar we zijn onderweg naar Bundaberg (3 uur noord). Daar zit een vliegtuigbouwer: Jabiru, dus we willen weten of het daar leuk is. Niet dus! Alles is fout: de mooie omgeving houdt 100 km voor ‘Bundy’ op, het is te warm, de camping wordt bevolkt met hopeloze gevallen en het winkelcentrum is te klein. Jabiru is wél leuk overigens. Eigenaar zit op zaterdag zelf te sleutelen met een cowboy hoed op……..

Wat ze in Bundaberg wel hebben zijn tropische stormen. Daar kijkt niemand van op, maar wij zijn nogal onder de indruk van dit natuur geweld. Gelukkig zijn we net in een restaurantje, als de hemel openbreekt.
We lachen hardop totdat terug op de camping blijkt dat we het bovenluikje open hebben laten staan! We worden door schade en schande (hopelijk snel) wijs.

2 Comments:

Blogger Ger said...

Die druppel is cool hoor, vooral die oranje (hollandse) effecten.
Zal wel lekker warm zijn in dat "eitje" of zit er airco in?
Voelen jullie je al een beetje "Ozzie" of nog steeds hollands? Heeft Peer al een "Crocodile Dundy"-outfit. Zoja, graag even foto plaatsten :).
De vrouwen dragen daar touwens toch ook hoeden Annet. Oppassen voor de bloedzuigers in stilstaand water (had Elke vroeger last van als ze ging zwemmen met haar broers).
Veel succes verder met jullie huizenjacht.

19/12/06 06:24  
Blogger Koppies said...

Nou, wij maar wachten op foto's van een GIGA camper, komt er een mini Tabbert te voorschijn....maar idd de kleur toepasselijk.
We lezen weer verder, tot later.

28/12/06 11:23  

Een reactie posten

<< Home