donderdag, december 07, 2006

Ozzie typetjes

Een auto kopen is een makkie, werkelijk overal zijn garages. Maar we kregen een tip om bij Q-fleet te kijken. Hier worden overheids auto's geveild. De portier komt ons tegemoet, want hij heeft onze huurauto gespot en raadt dat we een auto komen kopen.
We krijgen alvast een berg adviezen (van 'neem die met de volste tank', tot 'de beste bakker van Brisbane is eerste links, tweede rechts, dan tegenover een winkel waar Linda werkt, en bij de bakker naar Bruce vragen'). Ondertussen, geloof het of niet, wisselt ie van pet/hoed afhankelijk van de aard van het advies!

Dus wij hebben een politie auto gekocht.

Zonder zwaailicht overigens.
Vandaag gingen we die betalen en ophalen. Blijken we de kassier (die in z'n vrije tijd Kerstman speelt, begrijpen wij uit een telefoongesprek) te storen tijdens zijn ontbijt van saucijzen en puddingbroodjes. Affijn, hij kon best een kenteken etc regelen terwijl hij doorontbijt. Hebben we nu dus een kenteken met vetvlekken. Konden nog net onze geboortebewijzen van de vettigheid redden.

Terug naar de ingang, waar de nummerplaten op de auto geschroefd worden door de (misschien
iets te) behulpzame portier. Weer een half uur adviezen en uiteindelijk krijgen we nog wat gratis benzine. Net als we plankgas wegvluchten horen we hem in de verte nog naroepen waar we de beste mobiele telefoon moeten kopen.

OK, nog een over de portier (ja hij was leuk). In de regen van adviezen kwam voorbij dat we geacht worden dinsdag een auto vol te tanken, niet (NIET) donderdag. Want dan zijn benzine prijzen hoger. Haha wij lachen. Afijn, jawel tuurlijk hattie gelijk en wij zitten nu vol dure benzine.

Zo zijn er bergen typetjes langs gekomen - we lachen wat af. In ieder geval gaan we redelijk op het regel gebied: Annet heeft al een Ozzie rijbewijs (op advies van de portier natuurlijk) ...