vrijdag, januari 05, 2007

Gelukkig nieuwjaar!

Net na Kerst op weg naar Sydney. Angele (nicht van Annet) woont hier op top locatie – Double Bay. Ze tracteert ons op een fantastisch etentje met perfect uitzicht op Sydney harbour. Haar zus Edwige was ook overgekomen voor een paar weken. Familie bijeenkomstje aan de andere kant van de wereld dus.
Angele had een tafel geboekt onder haar naam. We zouden ze waarschijnlijk niet herkennen dus dat was makkelijk. Nou ja, wij krijgen van de ober een tafel toegewezen die geboekt was voor Angela. Wachten, wachten. Ze kwamen maar niet. Ineens merken we dat twee dames naast ons nederlands spreken … jawel dat zijn ze, wij aanschuiven! 5 minuten later komt Angela (vermoeden wij natuurlijk) met gezelschap aan onze eerdere tafel zitten.
De Ozzies vieren oudjaarsavond (New Years Eve) behoorlijk relaxed: op aangewezen park lokaties (23 stuks rondom de haven) komt men compleet met drank, eet en zit uitrusting al vanaf ‘s morgens bijeen om te wachten op de enorme vuurwerk show om middernacht. De politie leent zich om op de foto te gaan met mensen in de handboeien.
We mochten eigenlijk geen alcoholische drank meenemen maar blijkbaar neemt iedereen cola flessen met rum-cola mee. Doen ze gewoon net of ze gek zijn, even, de controle. Wij hadden kozen voor ‘the old Ice Tea trick’. Inhoud van deze flessen door gelijkkleurige wijn vervangen. Yep, ze vroegen zich blijkbaar niet af waarom we met zijn tweeen zoveel Ice Tea bij hadden. We drinken een week later nog steeds de Ice Tea die plaats moest maken voor de wijn.
Indrukwekkende vuurwerk shows overigens.
Iedereen gaat midden in de nacht met de trein terug, enorme rijen natuurlijk. Wij zetten onze stoeltjes neer en vallen een uurtje in slaap, daarna zijn de rijen probleemloos in de treinen verdwenen.
Verder alle Sydney boxen ‘getickt’: Bondi beach, opera house, harbour bridge, the rocks.