maandag, maart 12, 2007

Pinnokio

Ons volgende vliegplan was Bendigo. En zowaar, dit verliep geheel volgens plan. Foutloze vlucht, taxi naar de stad, leuk stadje, lekkere lunch en ’s avonds weer terug. Nu hadden we genoeg moed opgedaan om de vlucht naar Adelaide te plannen. Bleek daar ook nog een V8 race te zijn, alles goed. Het weer is hier altijd goed, behalve natuurlijk als wij ’s ochtends klaar staan om te vertrekken. Blijkt er ineens regen, windstoten etc voorspeld te zijn. Dus we gooien voor de zoveelste keer ons hele plan om en gaan ‘cruisen’ (rijden dus) naar Adelaide. Maar 750 km. In verband met de race is alles in Adelaide volgeboekt dus we komen terecht op een camping in Handorf, jawel een zeer(!) Duits georiënteerd dorp in de Adelaide Hills. We komen onze Duitse buren van de camping ’s avonds in het dorp tegen (waar we natuurlijk een schnitzel eten) en zakken door tot diep in de nacht. Blijken we in de plaatselijke discotheek te zitten waar zelfs iemand in lederhosen en hoed verkleed (denken wij) ‘ein Bier kommt trinken’. Als hij ons benaderd begrijpen onze Duitse buren meteen dat dit een timmerman is op zoek naar werk. Wij dachten dat Pinokkio een avondje op stap was. We kregen hem niet aan het liegen…..

De volgende dag gaan we dan toch echt naar Adelaide. Mike (een ex collega van Zytek) heeft voor ons pits-pasjes geregeld voor de V8 Supercar race. Het is voor ons nog wat moeilijk te volgen maar de sfeer is leuk. Vooraf natuurlijk de vliegshow. De regels zijn hier duidelijk anders en de straaljagers en jets komen zo laag over dat Annet het bijna eng vind. Peer maakt natuurlijk foto’s. Affijn wat duidelijk is in dit race verhaal is dat teams ofwel Holden ofwel Ford zijn. ’s Avonds laat komen we dan ook een Holden fan tegen die spontaan tegen een Ford staat te pissen (wisten wij in ieder geval wie er gewonnen had).

En natuurlijk hebben we een pie-floater gegeten, want anders ben je niet in Adelaide geweest!

Overigens zijn we allebei weer instantaan helemaal gecharmeerd van Adelaide en omgeving. Het is alleen misschien wat erg rustig en er lijken niet erg veel werk opties (behalve voor timmermannen in een Pinokkio pakje natuurlijk).