vrijdag, maart 30, 2007

Onder Dak

Gelukkig hadden we ook een verzoek ingediend voor een iets groter huis en dat hebben we dan ook voor elkaar! Het is wat hier heet een ‘unit’. Dat wil zeggen dat een blok land waar ‘normaal’ 1 huis op staat wordt opgedeeld in vieren. Geen lap grond dus maar het huis zelf is indrukwekkend. Vlam nieuw en volgens Ozzie indeling: 2 badkamers, 3 WC’s, 2 zitkamers en 2 eetruimtes, 3 slaapkamers waarvan een met WIR (walk-in-robe: klerenkast waarin je rond kunt lopen, hebben we echt nodig voor onze korte broek, spijkerbroek en drie T-shirts de man).

Tja wat moeten we er allemaal mee? Nou: rondrennen en tikkertje of verstoppertje spelen natuurlijk. En dat na 3 maanden druppel ervaringen van 2 vierkante meter!!! We gaan dit in ieder geval maar eens een jaartje huren (da’s ook de minimale huurtermijn hier overigens).

Het huis staat aan de voet van de Dandenong Ranges in Ferntree Gully. Prachtig uitzicht! Dus we kunnen de bergen in om te wandelen, maar ook naar de stad, want er is een station op loopafstand. De dorpjes in de bergen zijn allemaal een beetje hippy en ‘arty’. Dus er is vanalles te doen: schermen, yoga, meditatie, country muziek, rock bands (veel live muziek) cursussen kleien, schilderen, gitaarspelen etc.

Aan deze kant van Melbourne zit ook veel automobiel industrie dus we kunnen naar werk gaan zoeken (bah, moet dat?). Het vliegtuig staat hier ook maar een goed half uurke vandaan op het vliegveld van Lilydale. We hebben hem trouwens ‘het bolleke’ genoemd. 1 week onderdak in ons huis voor degene die raadt waarom, 3 weken voor de tweede plaats. Zorg dat je niet laatste bent!

Ons hele hebbe en houwe (2 campingstoelen, een tafeltje, twee pannen, wat plastic borden en bestek) valt wat in het niet bij al die ruimte. Tijd om te shoppen. En binnen twee weken hebben we een matras, barkrukken (altijd al gewild), een eetkamer tafel met 6 stoelen, een wit lederen bankstel, een begin van een kruidenkast, een wok, serviesgoed en eindelijk weer ‘echte’ wijnglazen. Dus nu is het wachten tot onze spulletjes uit Engeland aankomen. Die verwachten we over drie weken al!

2 Comments:

Blogger Ger said...

Proficiat met jullie woning. Past de druppel trouwens in de WIR?
Ben even aan denken geweest over "het Bolleke". Als eerste denk ik dan aan een Koninck biertje, maar dat gaat niet samen met vliegen. Even Googelen leverde nog een kneipe in duitsland op met de naam "Bolleke". Daar kan je een Arschkarte krijgen als je de BOB bent. Krijg je 20% korting op non-alcoholische dranken.Kan alleen nog geen link leggen met het vliegtuig.

Ger & Elke

31/3/07 09:12  
Blogger paul krieckaert said...

peer & annet, ik krijg mails aan jullie steeds teruggekaatst. Is jullie mail adres veranderd?

25/4/07 16:57  

Een reactie posten

<< Home