zondag, juli 15, 2007

Winter in Melbourne


Ok, het is nu echt winter. En wat een mooier kado voor Peer als gaan skiien op z'n verjaardag. Dat is 'dichtbij' mogelijk, een bustrip van 3 uur, dus net goed voor een dagtripje.
Hier regent het vrij regelmatig nu en er is geen land waar ze zo blij zijn met de regen. De reservoirs (waar we volgende zomer ons water uit moeten krijgen) raken langzaam weer voller. We zijn nu op 33% na een dieptepunt van 26%. Normaal is het minstens 50% aan het einde van de winter, dus we hebben nog wat regen te gaan.
Peer heeft een testtrip voor het werk gemaakt met de nieuwe Holden Ute. Heel geheim, waarbij de auto een masker op heeft. Zorro is er niks bij. Het binnenland zag er nu wel iets anders uit: was heel geel toen we er in de zomer doorheen gingen maar is allemaal groen nu. Leuke trip overigens - door allerlei uitdagende 'dirt roads' en berg weggetjes. Achteraf lunchen in een roadhousje ... (bevolking dorp: 20). En de trip moet onderweg bijgesteld worden, want er valt nu zoveel regen dat er hele gebieden overstroomd zijn. Ook hier is het weer alles of niks!